Contact   0172-820204
klein logo

BAS - Beach, Active en Sun, organiseert christelijke jongerenvakanties in heel Europa!

Wandelvakantie - Meivakantie 2019 - Oostenrijk - 25- 45 jaar

Land: Oostenrijk
Streek: Karinthië
Plaats: Pack
Valuta: Euro
Vanaf Utrecht: 1.122 km


Karinthië

Het zonovergoten Karinthië is een prachtige plek om met de wandelschoenen aan de bergen te gaan verkennen! Het zuidelijke klimaat zorgt over het algemeen prima weer en doordat je op hoogte loopt, toch niet te warm. Tijdens deze wandelvakantie ga je de Koralm Kristall Trail lopen, een van de mooiste lange afstandswandelingen in Oostenrijk. Een van de rustpunten van de routes, zijn de chalets op de Hebalm. Tijdens deze reis verblijf je de gehele week op de Hebalm, de locatie brengt je elke dag naar het startpunt, of haalt je van het eindpunt op. Natuurlijk gaat er een ervaren wandelbegeleider met je mee op deze dagen!

De wandeling duurt in totaal 5 dagen, de andere 2 dagen heb je even tijd om te ontspannen of juist nog even andere (outdoor)activiteit te ondernemen. Zo kan je ondermeer even relaxen en zwemmen in de Hebalmsee of de Packer Stausee, de omgeving gaan verkennen per mountainbike of even cultuur snuiven in de stad Graz.

Reis is inclusief verblijf in een chalet op basis van een hotelkamer (bedlinnen en handdoeken), op basis van half-pension en transfers ter plaatse voor de wandeltocht.


Omschrijving

Chalets Hebalm

Omgeving:
Boven op de alm gelegen, op bijna 1.300 meter hoogte, met een prachtig uitzicht over de bergtoppen vind je de chalets. Vanaf je chalet kijk je zo 25 kilomter ver weg! In directe omgeving heb je een klein skigebiedje, waar je perfect kan leren skiën of snowboarden. In de directe omgeving vind je een tal van (goedkope) skigebieden. Naast de chalets ligt het restaurant waar de maaltijden plaats vinden en waar je samen met de groep gezellig samen kan zitten. Ook vind je er een (verlichte) rodelbaan, deze staat natuurlijk ook op het programma. Op de Hebalm staan verder nog paar gezellige skihutten, waar het 's avonds gezellig is! Ooit al eens willen proberen te gaan langlaufen? Dan is dit je kans! Direct voor het chalet ligt een van de mooiste routes van Oostenrijk. Bij de loipes kan je materiaal huren en het uit proberen, absoluut een aanrader om eens te doen!

Ligging:
De chalets liggen op bijna 1.300 meter hoogte, maar wel erg goed aan te rijden. Vanaf de snelweg A2 ben je in 10 minuten op de Hebalm, zonder dat je steile wegen of wegen met vele bochten moet nemen om te komen. Dus super goed aan te rijden! 

Faciliteiten:
Naast de chalets vind je een restaurant waar de maaltijden plaats vinden. Ook kan je hier 's avonds aanschuiven bij de grote houtkachel voor een gezellig drankje of een spelletje spelen met de groep. In het chalet vind je een volledig ingerichte keuken, met vaatwasmachine, oven en magnetron. In de woonkamer staat een gezellige zithoek met houtkachel. In elk chalet zitten 3 slaapkamers, waar je met 2 personen in overnacht. In het chalet zit een badkamer met douche en WC, daarnaast is er in de gang nog een extra WC. En elk chalet beschikt over een sauna! 

Je kamer:
Je verblijft op basis van indeling op een ruime  2-persoons kamer. Je bed is gedekt bij aankomst, dus je hoeft zelfs hier niks voor mee te nemen.

Maaltijden:
Je verblijft op basis van half-persion (vanaf diner op zaterdag tot en met ontbijt op zaterdag). De maaltijden vinden plaats in het restaurant naast de chalets.

Zelf meenemen:

Goede wandelschoenen, water- en winddichte kleding voor het wandelen, dagrugzak

Vervoer:
Deze reis is een eigen vervoer reis, waarbij je zelf naar de locatie toe reist. Het is mogelijk om samen te carpoolen (je ontvangt een carpoollijst) of met het openbaar vervoer naar de locatie af te reizen. Je kan ondermeer met flixbus of de trein naar Graz afreizen, waar de reisleiding je kan komen halen. Ook vliegen naar Graz behoort tot de mogelijkheid.


Activiteiten

De Koralm Kristall Trail is een van de mooiste lange afstandswandeling van Oostenrijk. De route loopt vanaf het Murtal, door Steiermark en Karinthië naar de grens met Slovenië, waar je de Karawanken vindt. De gehele trail heeft een lengte van 85 kilometer. Je wandelt boven de boomgrens op hoogtes tussen de 1.600 en 2.200 meter, waarmee je de gehele trail prachtige uitzichten hebt op de omgeving. Van de Karawanken in Slovenië tot en met de gletsjers van Hohe Tauern,  

De trail is opgedeeld in een viertal etappes, variërend van 7 kilometer t/m 20 kilometer per dag.

Etappe 1 
De eerste etappe loopt van het Murtal naar Pack en heeft normaal een lengte van 27,4 kilometer. Tijdens de route maak je aardig wat hoogtemeters, je gaat 1.258 meter omhoog en weer 1.030 meter naar beneden, daarom knippen we deze etappe ook op in 2 delen, waarbij de wandeltijd circa 4-4,5 uur bedraagt.

Etappe 2
De tweede etappe is het tweede gedeelte van de etappe Mural naar Pack, waarbij we de etappe nog een klein stukje langer maken, met de wandeling naar je chalet op Hebalm. Deze etappe komt deze dag uit op circa 16 kilometer lopen, een tocht van 6 a 7 uur.

Etappe 3
De derde etappe gaat vanaf je chalet naar de Weinebene. In de winter is dit een skigebied, maar in de zomer een prachtig wandelgebied. Onderweg kom je over bergalmen, bossen en watervallen. Tijdens de wandeltocht heb je een prachtige uitzichten over de omgeving (tot 40 kilometer ver aan toe!). Het is een relatief pittige wandeling, met meer dan 1.000 hoogtemeters en een afstand van 16 kilometer. De tocht duurt dan ook zo'n 6 uur.

Etappe 4
Tijdens deze etappe kun je het wat rustiger aan doen, je loopt vanaf de Weinebene naar de Speikkogel. Tijdens de etappe ga je 500 meter omhoog en 85 meter naar beneden en is de afstand 7,2 kilometer. Een wandeling van circa 3,5 uur, dus we je hebt ook nog even tijd om die dag even bij te komen of wat anders leuks te doen!

Etappe 5
Vanaf de Spekkogel lopen we tijdens de laatste etappe naar het wandeldorp Soboth, op de grens van Slovenië en Oostenrijk. Tijdens de wandeltocht zie je zal verschijnen, de woeste bergtoppen van de Karawanken en tevens het eindpunt van de trail! Deze laatste etappe is 20 kilometer en gaat met name naar beneden... 

De trail is goed te bewandelen door iedereen met een normale conditie. De trail gaat over goed bewandelbare wandel- en bergpaden, zonder "spannende" passages en is dus voor iedereen goed te doen. Tijdens de trail dien je zelf te zorgen voor goede wandel/bergschoenen, water- en winddichte kleding en een dagrugzak. G = Gegarandeerd vertrek

Boeken

Aantal Accommodatie 27-04
8 dagen 1 pers 2-persoons kamer met halfpension € 399

Inclusief:
Lakenpakket (gedekte bedden)
Verblijf op basis van halfpension
Reisbegeleiding / berggids
Overnachting in chalet
Transfers tijdens activiteiten

Exclusief:
Reserveringskosten 29.50 (per boeking)
Vervoer naar bestemming v.v.
Verzekeringen

Toeslagen/bij te boeken opties:
Alleen gebruik kamer - € 139

Ter plaatse:
Toeristenbelasting p.p.p.n. - € 2.25