0172-820204

image image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Locatie Activiteiten Boeken

Oostenrijk KarinthiŽ
Camping Hebalm

In de reissom zijn al een drietal activiteiten inclusief waar je met de gehele groep aan deel kunt nemen. 
Wandelingen : Het programma bestaat uit 3 dagen wandelen van verschillende etappes, een dag klettersteigen, een dag mountainbiken en een bezoek aan de stad Graz. In de tussen tijd is er tijd om even een boek te lezen, of te zwemmen in de Hebalmsee. De reis is inclusief verblijf in een bungalette tent,  op basis van halfpension, 5 dagen activiteiten en transfers ter plaatse.

Het zonovergoten Karinthië is een prachtige plek om met de wandelschoenen aan de bergen te gaan verkennen! Het zuidelijke klimaat zorgt over het algemeen prima weer en doordat je op hoogte loopt, toch niet te warm. Tijdens deze wandel- en outdoor vakantie ga je enkele tochten van de de Koralm Kristall Trail lopen, een van de mooiste lange afstandswandelingen in Oostenrijk. Een van de rustpunten van de routes, zijn de accommodaties op de Hebalm. Naast de wandeltochten staat er een Klettersteig/Via Ferrata op het programma en een mountainbiketocht. Voor de afwisseling, mag ook zeker een bezoek aan de stad Graz, met zijn vele historische gebouwen, het slot boven op de berg en gemoedelijke sfeer niet ontbreken.

In de reissom zijn al een drietal activiteiten inclusief waar je met de gehele groep aan deel kunt nemen. 
Wandelingen : Het programma bestaat uit 3 dagen wandelen van verschillende etappes, een dag klettersteigen, een dag mountainbiken en een bezoek aan de stad Graz. In de tussen tijd is er tijd om even een boek te lezen, of te zwemmen in de Hebalmsee. De reis is inclusief verblijf in een bungalette tent,  op basis van halfpension, 5 dagen activiteiten en transfers ter plaatse.Het zonovergoten Karinthië is een prachtige plek om met de wandelschoenen aan de bergen te gaan verkennen! Het zuidelijke klimaat zorgt over het algemeen prima weer en doordat je op hoogte loopt, toch niet te warm. 

 Camping Hebalm 

Omgeving: Boven op de alm gelegen, op bijna 1.300 meter hoogte, met een prachtig uitzicht over de bergtoppen vind je camping Hebalm. Vanaf de camping heb je een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. Naast de camping ligt het restaurant waar de maaltijden plaats vinden en waar je samen met de groep gezellig samen kan zitten.

Ligging:  De camping ligt midden op de berg alm, met op loopafstand een prachtig zwemmeer. In de directe omgeving vind je een tal van wandelwegen, en het dorpje is op 5 minuten gelegen van de camping.

Faciliteiten: De camping beschikt over prima sanitaire voorzieningen, met gratis warme douches. Daarnaast vind je er een gemeenschappelijke ruimte, met spelletjes, tafeltennistafel en een voetbaltafel. Een kampvuurplaats voor de gezellige avonden ontbreekt natuurlijk ook niet!

Huurtent: Je overnacht in een privegebruik bungalettetent met echte bedden. De tent is voorzien van een vast bed, stroom en verlichting. Tijdens je verblijf kan er gebruik worden gemaakt van een gemeenschappelijke ruimte. Hier worden ook de maaltijden geservereerd. Ter plaatse kun je eventueel met de medereiziger(s), een eigen koelkast huren voor € 30,- per week. Op de vertrek dag hebben we een aparte koelkast voor alle vertrekkende gasten zodat zij hun eten en/of drinken gekoeld kunnen bewaren. 

Schoonmaak: Je dient de tent na gebruik schoon achter te laten voor de volgende gebruikers.

Activiteiten: De volgende activiteiten zijn inbegrepen in de reissom
Het programma bestaat uit 3 dagen wandelen van verschillende etappes, een dag klettersteigen, een dag mountainbiken en een bezoek aan de stad Graz. In de tussen tijd is er tijd om even een boek te lezen, of te zwemmen in de Hebalmsee.

Verzorging: Het verblijf is op basis van half pension. 

Lakenpakket: Voor € 17,50 p.p.p.w. kun je een lakenpakket huren via ons. Dit lakenpakket bestaat uit twee lakens, een kussen en kussensloop.

Handdoekpakket: Voor € 12,,50 p.p.p.w. kun je een handdoekenpakket huren, dit bestaat uit één grote handdoek en twee normale handdoeken.

Vertrek dag: De Royall Class touringcar vertrekt op maandag vanuit Nederland en is op woensdag weer terug in Nederland. Kom je met eigen vervoer, dan krijg je een korting van € 60,- p.p. en is je aankomst- en vertrek dag de dinsdag.

Bijzonderheden: Wanneer de reisdatum niet meer boekbaar is via de website dan is de touringcar volgeboekt, maar kun je in overleg met ons wel boeken met eigen vervoer.Activiteiten:
De Koralm Kristall Trail is een van de mooiste lange afstandswandeling van Oostenrijk. De route loopt vanaf het Murtal, door Steiermark en Karinthië naar de grens met Slovenië, waar je de Karawanken vindt. De gehele trail heeft een lengte van 85 kilometer. Je wandelt boven de boomgrens op hoogtes tussen de 1.600 en 2.200 meter, waarmee je de gehele trail prachtige uitzichten hebt op de omgeving. Van de Karawanken in Slovenië tot en met de gletsjers van Hohe Tauern. Tijdens je vakantie ga in 3 etappes van de trail wandelen!

Etappe 1 
De eerste etappe loopt van de Packer Stausee, naar de chalets bovenop de Hebalm. Een prachtige wandeling, over almen en bossen, met tussendoor een mooi uitzicht over de Stausee. De wandeling is qua kilometers niet heel lang, maar je maakt wel wat hoogtemeters...

Etappe 2
De tweede etappe loopt van de chalets naar de Weinebene. In de winter is dit een skigebied, maar in de zomer een prachtig wandelgebied. Onderweg kom je over bergalmen, bossen en watervallen. Tijdens de wandeltocht heb je een prachtige uitzichten over de omgeving (tot 60 kilometer ver aan toe!). Het is een relatief pittige wandeling, met meer dan 1.000 hoogtemeters en een afstand van 16 kilometer. De tocht duurt dan ook zo'n 4-5 uur.

Etappe 3
Tijdens deze etappe kun je het wat rustiger aan doen, je loopt vanaf de Weinebene naar de Speikkogel. Tijdens de etappe ga je 500 meter omhoog en 85 meter naar beneden en is de afstand 7,2 kilometer. Een wandeling van circa 3,5 uur. Maar wel eentje met prachtige vergezichten over de Karawanken en het Lavanttal. Op de top van de grote Speikkogel kan je 360 graden in het rond kijken! De gehele wandeling is boven de boomgrens, waarmee je altijd een mooi uitzicht hebt

De trail is goed te bewandelen door iedereen met een normale conditie. De trail gaat over goed bewandelbare wandel- en bergpaden, zonder "spannende" passages en is dus voor iedereen goed te doen. Tijdens de trail dien je zelf te zorgen voor goede wandel/bergschoenen, water- en winddichte kleding en een dag rugzak. 

De 3 wandeldagen worden afgewisseld met een Klettersteig/Via Ferrata tocht, gezekerd langs een ijzeren kabel klim je de berg omhoog! Daarnaast ga je nog dag mountainbiken door de omgeving en een bezoek brengen aan de historische stad Graz.


Bij al onze activiteiten zijn de transfers van en naar de locatie inbegrepen.

Indien je in Hebalm gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzondere en avontuurlijke vakanties verzekerd met een ruime dekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten. Tevens raden wij je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.


Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 06-07 13-07 20-07 27-07 03-08 10-08 17-08
10 dagen 1 pers tent prive gebruik € 349 € 349 € 349 € 349 € 349 € 349 € 349
17 dagen 1 pers tent prive gebruik € 549 € 549 € 549 € 549.549 € 549 € 0 nvt
Inclusief:

Verblijf in ingerichte bungalettetent
Verblijf op basis van halfpension
Gebruik ingerichte keukentent
Nederlands sprekend activiteitenteam
20 kg bagage
Wandelingen, Klettersteig,Bezoek aan Graz
Nederlands sprekende reisleiding
5 kg handbagage
Welkomstmeeting
Reisinformatie
Exclusief:

Verzekeringen
Vervoer
Reserveringskosten: Ä 31.50
Toeristenbelasting,milieuheffing
Toeslagen/bij te boeken opties:

Lakenpakket: € 17.5
Handdoek pakket: € 12.5


Ter plaatse:

Milieuheffing p.p.p.n.: € 1.25
Toeristenbelasting en handelingsfee p.p.p.n.: € 2.25
Optionele activiteiten en excursies (prijzen: zie activiteiten): € 0
Extra informatie:

Bus opstappl. A'dam-Utrecht-Eindhoven(Ä 21)-Maastr
boek nu v