Contact   0172-820204
klein logo

BAS - Beach, Active en Sun, organiseert christelijke jongerenvakanties in heel Europa!

ItaliŽ - Torbole - Camping Maroadi - 10 dagen - 17-30 jaar

 

Land: Italië
Streek: Gardameer
Plaats: Torbole
Vanaf Utrecht: 1115 km
Valuta: Euro

 
Torbole, internationaal bekend als windsurf-walhalla. Door de wind, die met name in de middag opsteekt, heb je hier prima omstandigheden om te zeilen en surfen. Heerlijk actief bezig zijn op het mooie Gardameer. Maar daarnaast is er nog veel meer mogelijk. Het meer is omgeven door bergen. Hier kun je geweldige activiteiten doen, wat dacht je van canyoning, Via Ferrata, kajakken of parapente? Onder programma zie je welke excursies en activiteiten je vooraf en ter plaatse bij onze reisleiding kunt bijboeken.
 

Omschrijving

Je verblijft op Camping Maroadi in Torbole. Een gezellige camping temidden van de bergen, aan het Gardameer.

 
Omgeving: Het gezellige centrum van Riva del Garda ligt op slechts 20 minuutjes lopen en met 10 minuten ben je in het centrum van Torbole. In beide plaatsen vind je leuke barretjes, terrassen en restaurantjes. Er is een grote Lidl supermarkt op minder dan 5 min. lopen.
 
Ligging: De camping ligt direct aan het Gardameer op 500 meter van Torbole en 2 kilometer van Riva del Garda. De camping wordt omgeven door olijfbomen en cipressen.
 
Faciliteiten: De camping heeft een receptie met 24-uurs bewaking, modern sanitair, eigen bar met kleine (warme) maaltijden en een campingwinkel. 
 
Je tent: Je overnacht in een 2-persoons bungalettetent op indeling met echte bedden. Stroom en een lampje zijn aanwezig in de tent. Tafel en stoelen zijn voldoende aanwezig in en rond de centrale kooktent .
Er wordt samen gegeten en gekookt, maar ook samen afgeruimd en afgewassen. Er is een grote kooktent waar je samen kunt koken, eten maar ook gezellig samen kunt zitten. 
 
Zelf meenemen: Slaapzak, hoeslaken, kussen + sloop, theedoek, zaklamp en een rugzakje. Bord, beker en bestek.
 
 

Activiteiten

Aktiefpakket

We bieden je de mogelijkheid om vooraf een voordelig en afwisselend actiefpakket te boeken voor € 58,-.
Hierbij zit het volgende inbegrepen:
 
Barbecue: Een gezellige Barbecue op de camping!
Zeekajakken: Op het prachtige Gardameer met uitzicht op de bergen ga je spectaculair kajakken.
Bergwandelen: Onze begeleider laat je tijdens een stevige wandeltocht in de bergen van de prachtige omgeving genieten.
 
Ter plaatse kun je bij onze reisleiding onder andere de volgende activiteiten boeken:

Canyoning:
Lopend, zwemmend, glijdend en abseilend daal je af door een zeer spectaculaire rivierkloof.
Prijs vanaf € 67,-

Klimmen & abseilen:
Onze ervaren berggids brengt je de basisbeginselen van het ‘free-climbing’ bij.
Prijs € 39,-

2-daagse Via Ferrata tocht:

Een 2-daagse klettersteigtocht langs de ijzeren kabels door de dolomieten, met overnachting op een mooie bivakplek!
Prijs € 109,-

Parapenten:
Samen met een instructeur maak je een tandemsprong (alleen bij goede weersomstandigheden).
Prijs € 170,-

Zeekajakken:
Op het prachtige Gardameer met uitzicht op de bergen ga je kajakken.
Prijs € 39,-

Verona:
De stad van de geliefden Romeo en Julia. Met onze gids op pad door de oude Romeinse stad vol cultuur, maar ook lekker shoppen in de beroemdewinkelstraat.
Prijs € 42,-

Barbecue:
De goed verzorgde afscheidsbarbecue, met vlees, salades, brood, sausjes en wijn.
Prijs € 15,-

Pastaparty:
Heerlijke Italiaanse pasta, salades, wijn en toetje.
Prijs € 14,-

Windsurfen:
Het Gardameer is gewoon de plek om te windsurfen.
Prijs € 59,-

3-daagse windsurfcursus:
Prijs € 135 voor 3 x 3 uur.
 
 
Het weekprogramma in Torbole kan er ongeveer zo uitzien -de volgorde van de activiteiten zal dus afwijken op locatie (we hebben in dit programma enige activiteiten uit het aanbod opgenomen welke ter plaatse bij te boeken zijn). Je kunt ook vooraf het actiefpakket ook al bijboeken:
 
Maandag:
Vandaag vertrekt de touringcar vanuit Nederland. We raden je aan om genoeg eten en drinken voor onderweg mee te nemen. Gedurende rit wordt er een leuke film gedraaid en tijdens de nacht kan je de ogen sluiten, zodat je de volgende ochtend uitgerust op je bestemming aan komt.
 
Dinsdag:
In de ochtend komen we aan op de camping. We gaan eerst ontbijten en we nemen samen het weekprogramma door. We kunnen pas rond 13.00 uur in onze tent. Onze spullen zetten we op een veilige plaats en we gaan de camping en het strand verkennen, of neem een verkoelende duik in het Gardameer. 's Avonds organiseert de reisleiding een pastaparty (ter plaatse bij te boeken). Gezellig samen een hapje eten en kennis maken met je medereizigers en de reisleiding.
 
Woensdag:
Vandaag gaan we canyoningen (op locatie bij te boeken)!
We volgen de loop van een riviertje. We hebben wetsuits aan, helmen op en een speciale klimgordel aan. De loop van deze rivier verdwijnt en loopt verder door een smalle kloof. Soms ondergronds. We moeten soms glijdend dan weer springend in een poeltje en ook abseilend in een mooie waterval. Een geweldige belevenis door de prachtige natuur Aan het eind van de dag nemen we een verkoelende duik in het Gardameer en kan je je energie weer aanvullen met een heerlijke avondmaaltijd. Bij het knapperend kampvuur genieten we van een welverdiende bbq (op locatie bij te boeken) en worden onze ervaringen van vandaag uitgewisseld.
 
Donderdag:
Vandaag staat zeekajakken op het programma (op locatie bij te boeken, of in vooraf bij te boeken actiefpakket). Onze instructeur geeft op het strand eerst uitleg. We krijgen een zwemvest aan en een kano en peddel mee. Samen met de instructeur peddelen we rustig over het Gardameer. Best vermoeiend, maar wel een adembenemend mooie tocht! We peddelen naar Riva del Garda waar we gaan genieten van een heerlijk ijsje. Daarna rustig terugpeddelen naar de camping in Torbole. We zitten in 1-persoons kajaks en in groepsverband gaan we nog samen met de instructeur wat behendigheidsoefeningen doen.
 
Vrijdag:
Vandaag leren we klimmen en abseilen (op locatie bij te boeken). Met helm op, klimgordel aan gaan we goed gezekerd tegen de rotswand omhoog klimmen. Na een uitvoerige instructie en het voordoen van de instructeur ga je het zelf proberen. Spannend. Zoek naar de beste weg omhoog, dat valt nog niet mee. Als je boven bent gaan we je leren abseilen. Dit vergt minder energie en is een geweldige belevenis!
 
Zaterdag:
Vandaag krijgen we een introductieles windsurfen. In groepsverband leren we je de technieken aan. Dan gaan we in ondiep water proberen op de plank te blijven staan en als het al aardig lukt kun je proberen wat verder van het strand te surfen. Het is veel vallen en opstaan, maar oefening baart kunst. Het zal je vast een keer lukken een eind te komen! Onze instructeur houdt je goed in de gaten en geeft je zo nodig de juiste aanwijzingen.
’s Avonds gaan we naar een lekker Pizzarestaurant (exclusief) waar jullie van een verdiende Pizza gaan genieten. 
 
Zondag:
Rustdag, waar de reisleiding een leuke bijbelstudie voor je organiseert.
 
Maandag: Boek nog een leuke activiteit of excursie bij (bijvoorbeeld naar Venetië of Verona). 
 
Dinsdag: 
‘s Morgens ontbijten en je spullen inpakken. Daarna nog even de adressen uitwisselen met je nieuw gemaakte vakantievrienden. De middag is nog vrij te besteden en in het begin van de avond vertrekt de touringcar vanaf de camping weer naar Nederland.
 
Woensdag:
Vandaag komt de touringcar weer terug in Nederland. Onderweg kun je even het thuisfront bellen om aan te geven hoe laat je ongeveer bij je opstapplaats bent zodat zij je weer op kunnen halen.
 
Let op: dit is slechts een voorbeeld van hoe jouw vakantie er in Torbole uit kan zien. Je kiest je activiteiten op locatie zelf uit en de reisleiding maakt aan het begin van de week een planning van de week.


G = Gegarandeerd vertrek

Boeken

Aantal Accommodatie 08-07 15-07 22-07 29-07 05-08 12-08 19-08 26-08
10 dagen 1 pers Bungalette tent, op indeling, met echte bedden € 249 € 269 € 289 € 289 € 289 € 289 € 269 € 249
2 pers Appartement, met 2-persoons kamer € 249 € 269 € 289 € 289 € 289 € 289 € 269 € 249

Inclusief:
Vervoer per luxe touringcar (Royal Class)
Campingkosten
Verblijf in bungalettetent met echt bed
Reisinformatie
Reisbegeleiding

Exclusief:
Reserveringskosten Ä 29.50 (per boeking)
Toeristenbelasting
Maaltijden en dranken
Verzekeringen

Toeslagen/bij te boeken opties:
Alleengebruik tent - € 75
Lakenpakket - € 9.75

Ter plaatse:
Toeristenbelasting p.p.p.n. - € 1.18